Finale Kupa Srbije biće odigrano 25. maja, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koji je održan u Staroj Pazovi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fss logo

Finale Kupa Srbije bilo je ranije planirano da bude odigrano trećeg juna.

U saopštenju FSS se navodi da će odluka o mestu odigravanja meča finala Kupa Srbije biti doneta na sledećoj sednici Izvršnog odbora.

“Podnet je Izveštaj o učinku mlađih kategorija FSS, apostrofirani dobri rezultati, plasman kadetske selekcije (U17) koja je drugi put uzastopno izborila plasman na EP. Podsećanja radi na minulom EP u Izraelu kadeti su osvojili treće mesto. Izraženo je zadovoljstvo radom selektora selekcija U17, U18 i U19”, saopšteno je posle sednice IO FSS. Na sednici je odlučeno da bude raskinut ugovor sa selektorom mlade reprezentacije Srbije (U21) Goranom Stevanovićem.

“Iskazano je nezadovoljstvo učinkom mlade reprezentacije (U21) koja se priprema za start u kvalifikacijama za EP. Tim povodom doneta je odluka o raskidu ugovora sa Goranom Stevanovićem, a u narednom periodu biće izabran novi selektor mlade reprezentacije”, dodaje se u saopštenju FSS.

Članovi IO upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje.

“U skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika o licenciranju klubova FSS za takmičenja u organizaciji UEFA, Superligi i Prvoj ligi, odnosno ispunjenja infrastrukturnih kriterijuma, izvršen je obilazak 44 stadiona u Srbiji. Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (četiri grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024. Važno je apostrofirati da će naša zemlja zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Srbije uskoro dobiti tri nova stadiona u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, uz podsećanje da ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta”, zaključuje se u saopštenju FSS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ