Podeli vest

Fudbalski klub Barselona nalazi se pod istragom zbog sumnji u “aktivno podmićivanje” članova sudijske komisije u prethodne dve decenije, objavila je danas agencija Rojters pozivajući se na dokument u koji je imala uvid.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

barselona
Foto: Pixabay

Kako tvrdi Rojters, sumnja se da je postojala sistemska korupcija od strane Barselone, zbog čega je pokrenuta istraga u sklopu koje će, uz katalonski klub, biti proverena i dokumentacija Fudbalskog saveza Španije.

Sumnje u sistemsku korupciju su se pojavile kad je u martu ove godine otkriveno da je tokom prethodnih 17 godina Barselona uplatila 7,3 miliona evra firmama Hozea Marije Enrikeza Negreire, koji je bio potpredsednik Sudijske komisije FS Španije od 1993. do 2018. godine.

Rojters ističe da nije mogao da dođe do reakcije Negreire i Barselone posle najnovijeg saznanja o istrazi, ali podseća da su čelnici katalonskog kluba još u februaru demantovali sve navode da je aktuelni šampion Španije umešan u bilo kakva nečasna dela.

Barselona je tad saopštila da je plaćala konsultanta koji ih je snabdevao “tehničkim izveštajima vezanim za profesionalno suđenje” i dodala da je to česta praksa u profesionalnim fudbalskim klubovima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: