Podeli vest

Portparol EU Peter Stano izjavio je danas da unija neće svaki dan komentarisati izjave pojedinaca o tome šta se desilo 24. septembra u selu Banjska i dodao da se zna šta EU očekuje od Beograda i Prištine i da je to jasno naznačeno u prošlonedeljnom saopštenju svih 27 članica EU.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

“Način kako radi EU je da ne komentariše sve izjave pojedinačno. Svi moraju da se ponašaju odgovorno i pojasne šta se desilo i reagovaćemo odgovarajuće kada dođe vreme. Eu je veoma uključena u situaciju”, rekao je Stano na konferenciji na pitanje albanskog novinara kako komentariše izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje kako komentariše Vučićevu izjavu da tzv. kosovska policija po Briselskom sporazumu nema šta da traži na severu, Stano je ponovio da ne komentarišu pojedinačne izjave, kao i da sa partnerima ne komuniciraju preko medija.

“Ako treba nešto da kažemo stranama reći ćemo direktno. Ključno je sada i to je obaveza svih. Partneri znaju šta EU očekuje. Nećemo komentarisati izjave preko medija, to je veoma neodgovorno”, rekao je Stano i ponovio da EU čeka da istraga o događaju bude završena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: