Fudbalski savez Australije saopštio je danas da je odustao od kandidature za organizaciju Svetskog prvenstva, koje će biti održano 2034. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong/File

Čelnici Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) pozvali su ranije zemlje Azije i Okeanije da do 31. oktobra dostave kandidature za organizaciju SP 2034. godine.

Fudbalski savez Saudijske Arabije je ranije najavio da želi da bude domaćin Mundijala 2034. godine, kao i FS Australije.

“Australija ne želi da se kandiduje za domaćina SP 2034. godine, pošto su u obzir uzeti svi faktori”, navodi se na zvaničnom sajtu FS Australije.

U saopštenju se navodi da FS Australije želi da organizuje Kup Azije za žene 2026. godine, kao i Svetsko klupsko prvenstvo 2029.

“Istražili smo mogućnost da se kandidujemo za domaćina SP. Uzimajući u obzir sve činjenice došli smo do zaključka da to ne uradimo 2034. godine. Fudbal je sport jedan u Australiji”, dodaje se u saopštenju FS Australije i podseća se da će Brizbejn biti organizator Olimpijskih igara 2032. godine.

SP 2026. biće održano u SAD, Meksiku i Kanadi, dok će Mundijal četiri godine kasnije biti odigran u Španiji, Portugaliji, Maroku, Urugvaju, Paragvaju i Argentini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: