Podeli vest

EU planira da uvede sankcije patrijarhu Kirilu, ali i gimnastičarki Alini Kabajevoj, navodno blisko povezanoj osobi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Putin I patrijarh Kirilov
Foto: Shutterstock

Evropska unija planira da uvede sankcije bivšoj gimnastičarki Alini Kabajevoj, navodno blisko povezanoj osobi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi Gardijan.

Takođe, na crnu listu EU će dodati i patrijarha Kirila, poglavara Ruske pravoslavne crkve, navodi britanski list.

Dva izvora su saopštila Gardijanu da je EU predložila sankcije za Kabajevu, bivšu olimpijsku gimnastičarku, dok se patrijarh Kiril pojavljuje u nacrtu dokumenta u koji je uvid imamo britanski list.

Kabajeva i Kiril su dvoje od desetina ljudi koji će se suočiti sa zabranom putovanja u EU i zamrzavanjem imovine, a što predviđa novi paket sankcija o kojem u Briselu treba da se raspravlja i koji će se, ako to odobre države članice, pridružiti spisku više od hiljadu uticajnih Rusa koji su već na listi sankcija, prenosi Gardijan.

Volstrit džurnal je prošlog meseca objavio da je administracija SAD odbila da sankcioniše Kabajevu zbog zabrinutosti da bi Putin to smatrao ličnim napadom, što je Bela kuća oštro demantovala insistirajući da niko nije siguran od sankcija, navodi britanski list.

SAD i EU su već sankcionisale Putinove ćerke Katerinu Vladimirovnu Tihonovu i Mariju Vladimirovnu Voroncovu .


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: