Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić dočekao je danas u Vranju vatrogasce-spasioce koji su bili upućeni u Grčku radi pružanja pomoći prilikom gašenja požara, zahvalivši im se na humanosti koju su pokazali kroz pomoć grčkim kolegama i ugroženom stanovništvu u borbi protiv vatrene stihije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ

“Hvala vam na humanosti, hvala vam na predstavljanju Srbije onakvom kakva jeste u svetu, kod naših komšija, prijatelja, braće. Pokazali ste i ovog puta koliko ste i obučeni, koliko ste humani, koliko su vaša srca velika, ne samo u spasavanju srpske imovine nego i imovine naših komšija“, poručio je Gašić. Ministar je istakao da će se u narednom periodu nastaviti sa nabavkom opreme koju pripadnici Sektora za vanredne situacije koriste prilikom obavljanja intervencija.

“Radićemo i u narednom periodu na vašem opremanju, vi to zaslužujete. Ali, znajte jednu stvar, sva ova oprema koju imate, a imate jednu od najmodernijih oprema sigurno u Evropi – ništa ne znači bez vas, pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Republike Srbije“, rekao je Gašić. On im se zahvalio na trudu, zalaganju i ponosnom nošenju zastave Srbije. Milorad Spasojević, vođa vatrogasno-spasilačkog tima Sektora za vanredne situacije MUP-a koji je bio upućen u Grčku, poručio je da je ovaj uspešno izveden zadatak ujedno i dodatni podstrek da i ubuduće budu istrajni, posvećeni i motivisani u radu.

“Vatrogasno-spasilački tim od 48 pripadnika, sa 14 vozila, zajedno sa grčkim kolegama, u okolini grada Aleksandropolisa, gde je bila najteža situacija sa požarima, svakodnevno je ulagao maksimalne napore u borbi sa vatrenom stihijom i sa ponosom možemo reći da smo ispunili najvažniji cilj – zaštitili smo živote i imovinu grčkih građana na toj teritoriji“, poručio je Spasojević, zahvalivši se ministru Gašiću na ukazanom poverenju i brizi za njihovu bezbednost koju je pokazao dok su bili na intervencijama u Grčkoj.

Spasojević se zahvalio na izuzetnoj saradnji nacionalne službe Grčke i rukovodstvu Sektora za vanredne situacije, kao i svim kolegama koje su im iz Srbije pružale podršku, poručivši da je angažovanje pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a u Grčkoj još jedna potvrda visokog nivoa obučenosti i opremljenosti, kao i spremnosti reagovanja u najkraćem mogućem roku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: