Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je pripadnike Uprave granične policije na Aerodromu „Nikola Tesla“ koji od danas rade u novim uniformama i istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da ulaže u opremu i tehničke kapacitete policije kako bi se postigla još veća efikasnost prilikom rešavanja svih bezbednosnih izazova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gašić
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

„Prvi utisak koji putnici steknu već prilikom sletanja u Srbiju, dobija se upravo od pripadnika granične policije, sa kojima se naši građani kao i strani državljani susreću već prilikom pasoške kontrole. Neophodno je da uz osmeh i pozitivan stav pokažemo iskrenu dobrodošlicu svima koji ulaze u našu državu, i da damo jasnu poruku da će se svi tokom boravka u našoj državi osećati bezbedno i sigurno“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Gašić, saopštio je MUP.

Ministar je istakao da će se u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem i osavremenjivanjem opreme koju ovi pripadnici koriste.

„Ulaganjem u opremu pripadnika MUP-a, olakšavamo svakodnevni rad policije, a naš konačni cilj je da pružimo još bolju zaštitu i bezbednost svakog građanina u Republici Srbiji. Težimo modernizovanju policije kako bismo pokazali da brinemo o ljudima i njihovoj bezbednosti, kao i o njihovoj imovini“, rekao je Gašić.

Gašić:MUP će pojačati kontrolu na Aerodromu kako bi sprečio rad divljih taksista

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je danas da će policija pojačati kontrolu na Aerodromu „Nikola Tesla“ kako bi u potpunosti sprečila rad divljih taksista.

Ministar je nakon razgovora sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnicima grada Beograda, rukovodstvom Aerodroma, pripadnicima granične policije, komunalne i drugih nadležnih institucija naglasio da akcija usmerena protiv divljih taksista neće biti jednokratna i kratkog daha, već da će biti stalnog karaktera, navodi se u saopštenju MUP-a.

Naglasio je da su ministar Goran Vesić i on istrajni u sprovođenju ove akcije, koja je pokrenuta aprila ove godine i da neće odustati u nameri da se zavede red na beogradskom aerodromu.

„Nedopustivo je da nelegalni taksisti varaju naše građane, strance koji dolaze u našu zemlju i remete rad taksi službi koje legalno posluju. Policija i druge nadležne službe staće im na put i ovaj problem rešiti“, poručio je Gašić.

Strani turisti i investitori koji dolaze u našu zemlju prvi utisak o nama i Srbiji, kako je rekao, steknu upravo na aerodromu, a divlji taksisti svojim nelegalnim radom stvaraju lošu sliku o nama i štete ugledu naše prestonice, zaključuje se u saopštenju.

Gašić obišao prvu “pametnu” stanicu u Srbiji, otvaranje u septembru

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić obišao je danas prvu “pametnu” policijsku stanicu u Srbiji, u Bulevaru Vudroa Vilsona, i najavio da se njeno otvaranje očekuje u septembru.

Gašić je obišao i renoviranu stanicu u Savskoj ulici u Beogradu i objekat MUP-a u ulici Kneza Miloša koji je takođe renoviran kako bi se poboljšali uslovi za rad pripadnicima MUP-a, a usluge građanima pružale na efikasniji i brži način. On je naveo da će “pametna” stanica funkcionisati po principu “pametne” stanice u Dubaiju gde će građani beskontaktno, bez zadržavanja i čekanja moći da izvade sva svoja lična dokumenta.

Gašić je rekao za Tanjug da je ovaj projekat rađen u saradnji sa policijom Dubaija i po principu njihove pametne stanice. “Očekujem da direktor policije Dubaija bude naš gost u septembru i da ćemo tada moći zvanično da je otvorimo. Ona je spremna, ali želimo da sisteme uskladimo, uredimo, da možemo građanima da pružimo punu uslugu”, rekao je ministar.

On je dodao da MUP mora da prati razvoj savremenih tehnologija kako bi se što bolja usluga pružala građanima u svim sektorima. “Srbija 21. veka, Srbija digitalizovana, Srbija koja i najveći bruto društveni dohodak ostvaruje izvozom IT tehnologija. Ministarstvo unutrašnjih poslova mora da prati korak Vlade Srbije i svih ostalih ministarstva, nove E-uprave i da olakša i ubrza dolaženje do dokumenata koje MUP u velikoj meri izdaje”, istakao je on.

Gašić je dodao da je rekonstruisana i policijska stanica u Savskoj ulici, koja će biti otvorena i na usluzi građanima 12. juna. Ministar je obišao i rekonstruisani objekat MUP-a u ulici kneza Miloša 101 u okviru kojeg se nalazi operativna služba, služba za specijalne istražne metode i tehnike. Kako je istakao ministar pojedine službe u ovom objektu su već danas krenule sa radom.

On je posetio Centar za izradu ličnih dokumenata i deo za personalizaciju putnih isprava svih građana Srbije koji se nalaze u ovoj zgradi, gde se u punom kapacitetu dnevno napravi 13.000 pasoša i od 7.000 do 13.000 drugih putnih isprava- ličnih karti, saobraćajnih dozvola.

“U kontekstu proslave Dana MUP-a i Dana policije, 119 godina postojanja policije Srbije, evo i danas i čitave ove nedelje imaćemo niz objekata koje ćemo građanima Srbije i Beograda staviti na raspolaganje. Želimo da pokažemo kako policija Srbije nastupa prema njima, kakve će usluge da imaju i koliko će bolji kvalitet usluga imati u novim, ali i sređenim objektima MUP-a”, istakao je Gašić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: