Podeli vest

Povodom početka školske godine, tokom koje će svaku školu u Srbiji čuvati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar Bratislav Gašić posetio je danas učenike Osnovne škole „Stevan Dukić“ na Karaburmi i Srednje škole „Barajevo“, kojima je poručio da su policajci tu zbog njih, da ih čuvaju i brinu o njihovoj bezbednosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gašić
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ARHIVA

“Ukoliko budete imali neki problem, znajte da je školski policajac tu da reaguje i da bude osoba od poverenja vama i vašim nastavnicima i roditeljima“, rekao je ministar, koji je svim učenicima poželeo srećan i bezbedan početak školske godine.

Nakon intoniranja himne Srbije u Srednjoj školi „Barajevo“, ministar je srednjoškolcima poručio da vole svoju zemlju, poštuju jedni druge, neguju prijateljstvo i čuvaju svoje prijatelje, saopštio je MUP.

Gašić je osnovce pozvao da budu aktivni u projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u kojem će, kroz radionice, naučiti da prepoznaju nasilje i kako da se od njega zaštite i kome da se obrate ukoliko do njega dođe.

U okviru ovog projekta koji sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, sutra na Adi Ciganliji, od 10 do 17 časova, Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovaće druženje sa decom, kojoj će kroz edukativne radionice ukazati na osnove bezbednog ponašanja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: