Podeli vest

Najbolji grad za rad na daljinu i takozvani hibridni rad je Barselona, tvrdi se u istraživanju švajcarske kompanije IWG.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Privlačnost Barselone leži, između ostalog, u njenoj “jedinstvenoj kombinaciji sunca, mora, peska i kosmopolitske atmosfere”, navodi se u studiji, prenosi CNBC.

Španski grad je postigao dobre rezultate u pogledu troškova prevoza i ima “relativno niske troškove života” u poređenju sa drugim popularnim svetskim gradovima.

Prosečna mesečna stanarina u Barseloni iznosi oko 1.070 evra, što je znatno manje u odnosu na neke druge popularne gradove, kao što je Njujork. Kafa u Barseloni u proseku košta 2,47 evra, manje nego u Los Anđelesu, gde je za nju potrebno izdvojiti 4,54 evra, ili u Pekingu, gde košta 4,22 evra.

Kombinacija putovanja i rada je sve popularnija širom sveta. IWG je uporedio 26 gradova širom sveta, ocenivši ih na skali od 1 do 10 u kategorijma: klima, kultura, smeštaj, transport, hrana i piće, osećaj sreće, brzina internet veze i dostupnost fleksibilnog radnog prostora.

Drugo mesto na listi je zauzeo Toronto, a treće Peking, dok su iza njih Milano, Njujork, Rio de Žaneiro, Amsterdam, Pariz, Džakarta i Lisabon.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: