Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je kasno sinoć u Urgentnom centru sedmoricu policajaca koji su povređeni tokom pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar im se tom prilikom zahvalio na istrajnosti, strpljenju i profesionalizmu kojim čuvaju mir i bezbednost građana i štite zakone Republike Srbije, saopštio je MUP.
„Mnogi ne bi trpeli ono što ste vi podneli večeras kako bi odbranili pokušaj nasilnog upada u zgradu gradske Skupštine. Mržnja kojom su jurišali ka vama je nezamisliva, a napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi. Vi ste nečija braća, sinovi, očevi, a to niko od onih koji propagiraju nasilje ne uzima u obzir”, rekao je Gašić povređenim pripadnicima MUP-a.


Ministar im se zahvalio jer država Srbija može da računa na njih, posebno na tome jer naši građani znaju da su pripadnici policije nepremostiva prepreka svakom zlu, obesti i nasilju koji prete da ugroze bezbednost građana.
“Znaju da ste spremni i nepokolebljivi u zaštiti svojih građana, svoje države i njenih institucija“, poručio je povređenim pripadnicima MUP-a ministar Gašić.


Neposredno pre obilaska povređenih policajaca u Urgentnom centru, ministar je obišao i njihove kolege u centru grada koji su angažovani na očuvanju javnog reda i mira i zaštiti državnih institucija.

FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: