Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da se nada da je sve što se sinoć dogodilo, kada su učesnici protesta koje predvodi lista “Srbija protiv nasilja” pokušali da nasilno uđu u zgradu Skupštine Beograda, a liči na početak Majdana, samo poslednja epizoda te vrste i naglasio da u suprotnom više ništa neće biti važno, ni ko je na vlasti, jer možemo da izgubimo državu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Šapić je sinoć rekao da je došao u Stari dvor, iako su ga upozorili da to ne čini iz bezbednosnih razloga.
Istakao je da je došao jer veruje da lična bezbednost nekada ne može biti u prvom planu.
“Suština je da vidite da nismo napamet govorili to za Majdan, ovde se okupilo 1.500 ljudi, 1.000 ili 500, tako je počeo Majdan i danas oni više nemaju državu kakvu su imali i nikada više je neće imati”, rekao je on.


Podsetio je da je govorio da ne smemo dozvoliti rušenje ustavno-pravnog poretka,
Moramo da štitimo državu za naše genereacije koje dolaze, rekao je Šapić i zahvalio policiji koja je reagovala na najboli način.
Naglasio je da su dva policajca povređena kamenicama, kao i da je policija i ovaj put uspela da istrpi sve napade.
Apelujem na sve da se dozovu pameti, rekao je Šapić i upozorio da ovo može biti početak građanskog rata.
“Ne smemo da dozvolimo da grupa ljudi nesvesna šta radi i ona druga, koja je svesna i svesno ruši državu, a to nema veze sa izborima, da nam ruše zemlju, jer će ako se to desi biti kasno za sve”, rekao je Šapić.


Naveo je da će danas doći na posao u Skupštinu grada, a da će do tada biti završen uviđaj, kao i da se za sređivanje onoga što je u sinoćnjem pokušaju upada u tu zgradu oštećeno, čekaju uputstva Zavoda za zaštitu spomenika.
“Ova zgrada je pod zaštitom spomenika kulture. Ne možemo bez Zavoda za zaštitu spomenika da sređujemo, doći će sutra i daće nam uputstvo šta možemo da sredimo. Svakako, ovaj nameštaj iz 19. veka koji je uništen, ne možemo da sredimo”, rekao je sinoć Šapić.


Na pitanje novinara da li to što je nosilac liste “Mi – glas iz naroda” Branimir Nestorović sinoćnja dešavanja nazvao “majdanizacijom” kao i Šapić pre nekoliko dana, može da znači da je bliži tome da podrži vladajuću stranku, Šapić je rekao da se sada ne bi bavio tom temom i “matematikom”, da nije trenutak, jer su posledice nasilnog pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada daleko važnije.
“Ovo je daleko važnije i veće od svega. Ovakav način iskazivanja bilo kakvog nezadovoljstva je rušenje države i zato taj termin `majdanizacija`, koliko god se činio rogobatan, danas se pokazao adekvatan. Ali, nadam se da ćemo sa današnjim danom na taj termin zaboraviti”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: