Podeli vest

Ministar policije Bratislav Gašić izjavio je danas da se sumnja da je jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić prebacio telo na drugo mesto, ali da policija ne može da utvrdi još gde se nalazi pošto međusobno prebacuju krivicu jedan na drugoga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

GASIC
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju i pretražuje se teren u cilju pronalaska tela, rekao je Gašić na konferenciji za novinare.

Gašić je dodao da su dvojica osumnjičenih prethodno odveli policiju do deponije gde su navodno bacili telo.

“Ali mi imamo saznanja da se jedan od njih dvojice vratio u jednom vremenskom intervalu 28. marta i to sad želimo da ustanovimo, da je prebacio telo na drugu lokaciju. Ne možemo da im verujemo zato što je jedan drugog prebacuju krivicu”, rekao je Gašić.

Kaže da je policija na lokaciji te deponije bila već dva puta.

“Ovo nam kazuje zašto dete naši vatrogasci, spasioci i naši pripadnici policije nisu našli, jer je verovatno u tom vremenskom intervalu telo prebačeno na drugu lokaciju”, rekao je on.

Ministar je naveo da je policija dvojicu osumnjičenih dovela drugi dan od nestanka devojčice i poligrafski izvršila ispitivanje.

“Izvršilac, to je vozač automobila, tog dana je imao zakasnelu reakciju na poligrafsko ispitivanje, znači, imao je reakciju, ali je bila zakasnela. A suvozač je imao reakciju na poligrafsko ispitivanje. Istog dana su oduzeta sva tri automobila, znači njihova dva privatna automobila i službeni automobil iz kojeg su naši forenzičari uzeli sve ono što je bilo potrebno da bi mogli da urade ispitivanje. Od tablica, sa branika, iznutra… automobil je bio pun alata, rezervnih delova i tako dalje”, rekao je Gašić.

Na pitanje kako su tabloidi dolazili do informacija iz istrage, Gašić je rekao da su priveli tokom istrage i pripadnika MUP-a iz Bora, pripadnika Odeljenja kriminalističke policije za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, koji je i u ranijem periodu izlazio sa informacijama koje su se dobijale u istrazi za neke druge predmete.

Gašić je rekao da je taj pripadnik MUP bio u kontaktu sa pojedinim novinarima i advokatima, da je proveren na poligrafu i istog trenutka dobio disciplinsku prijavu.

Kada je reč o osuminječenima, Gašić je rekao da je GPS iz njihovog automobila pokazao gde su se kretali i kojom brzinom.

“Oni su se kretali 20 kilometara na sat. Prvi svedok – komšinica je videla dete, ali nažalost nije gledala na sat. Dete je tim putem krenulo dole, a izašlo je, po našim pretpostavkama, iz šipražija. Takođe, imamo još dvoje svedoka, majku i sina koji su ovom ulicom otišli i videli dete pre dolaska ‘pande’, videli su dete da ide leđima okrenuto na gore. I tačno vreme nam se uklopilo sa time kad pogledamo snimke sa kamera. Tako da je dete išlo ovim putem izgubljeno. Da li je to sedam ili devet minuta, gde se mi otprilike sporimo kada se to tačno desilo, ali nepunih dva minuta posle tog događaja nailazi otac. Sreće ih, ovde staju i pita da li su videli devojčicu. Oni negiraju to i nastavljaju dalje, a otac nastavlja potragu sa svojim kolegama, kolima”, rekao je Gašić objašnjavajući novinarima detalje iz istrage.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: