Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović optužio je danas aktuelnu Vladu premijera Andreja Plenkovića, posebno ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića da su odgovorni za huliganske nerede u Splitu nakon utakmice Hajduk-Dinamo.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/FOTO HINA/ MLADEN VOLARIĆ (STF)

Navijačka grupa Torcida je posle sinoćnje utakmice napala policiju, devastirala stadion Poljud i grad nakon što je taj FK Hajduk poražen od Dinama.

Milanović u objavi na svom Fejsbuk profilu tvrdi da je su neredi mogli biti sprečeni da je politički vrh MUP-a odgovorniji i spremniji za obračun s nasilnicima, ali i da je Vlada rešila pitanje nasilja na stadionima.

“Nogometni stadioni, kao i sva sportska borilišta, moraju biti slobodni od nasilja i nereda, sigurni za sve ljude koji dolaze da navijaju, bodre i slave pobede. Hrvatska policija, uveren sam, ima sposobnost, iskustvo i ljude koji to mogu da obezbede, što je i dokazala puno puta do sada pravovremenim i profesionalnim postupanjima”, naveo je Milanović.

On kaže da su jučerašnje nasilje i neredi u Splitu nakon utakmice, i to najvećim delom ispred i oko stadiona, sigurno mogli biti izbegnuti ili barem biti sedeni na minimum da je politički vrh MUP-a bio odgovorniji prema hrvatskim građanima i spremniji za delovanje prema nasilnicima.

“Hrvatska policija u ovakvim situacijama može uspešno obavljati svoj težak posao samo uz odgovorno i promišljeno vođenje s vrha MUP-a. A to nije moguće sve dok je Davor Božinović posvećen isključivo politikantstvu i kampanji, umesto svom poslu. Huliganizmom i nasiljem na sportskim terenima ne može se baviti samo hrvatska policija, to je posao i odgovornost Vlade i Andreja Plenkovića. Hrvatski navijači i građani žrtve su nebrige i nesposobnosti aktualne Plenkovićeve vlasti koja nije ni pokušala trajno da reši problem nasilja na stadionima, već je uvek sav teret padao na leđa hrvatske policije”, napisao je Milanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: