Leto se još nije završilo, a oni koji redovno putuju već se pripremaju da kupe avio karte i rezervišu smeštaj za zimski odmor.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Prema analizi Google Flights  prosečne cene avio karata obično su najniže 71 dan pre polaska što je  velika promena u odnosu na  2022. godinu, kada je statistika pokazala da su  prosečne cene bile najniže samo 22 dana pre polaska.

Upravo zbog ove statistike oni koji raže jeftine aranžmane i avio karte već biraju destinacije,a Google je odlučio da putnicima pruži dodatne i olakšice i zbog toga je uveo nove funkcije na Google Flights.

Ove funkcije nude vam informacije o o najjeftinijem vremenu za rezervaciju leta, obaveštenja o praćenju cena i opciju garancije cene već postojeće na sajtu.

Oni koji su koristili Google Flights znaju da već postoji opcija da se vidi da li su trenutne cene niske, tipične ili visoke u poređenju sa prošlogodišnjim.

Međutim sada su te funkcije unapređene pa iz njih sami možete zaključiti da li je bolje da rezervišete karte sada ili kasnije, navodi Google u saopštenju.

Korisnici koji žele da sačekaju niže cene pre rezervacije mogu koristiti funkciju praćenja cena koja “može da obavi veći deo posla za vas”, kažu iz Google.

Osobe koje omoguće praćenje cena automatski će biti obaveštene ako cene letova “značajno” padnu, dodaju iz Google.

Dodatno, na nekim letovima, korisnici mogu primetiti pojavljivanje oznake garancije cene (ovo se neće dešavati kod svake upotrebe), ali ako rezervišete jedan od ovih letova, Google kaže da će svakodnevno pratiti cenu pre polaska i da će vam garantovati najnižu.

Popularne zimske destinacije

Google je svojom analizom došao i do 10 najpopularnijih zimskih destinacija, a to su:

  1. Cancun
  2. Miami / Fort Lauderdale
  3. London
  4. New York
  5. Tokyo
  6. San Juan
  7. Honolulu
  8. Orlando
  9. Paris
  10. Los Angeles

Google je takođe naveo da je najbolje vreme za rezervaciju letova za božićne praznike oko početka oktobra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: