Decembar je vreme kada se gradovi širom Evrope ukrašavaju sjajnim svetlima, stvarajući bajkovitu atmosferu i pozivaju posetioce da uživaju u novogodišnjoj čaroliji. U nastavku vam predstavljamo nekoliko najlepših novogodišnjih destinacija gde možete doživeti prazničnu atmosferu i prepustiti se čarobnom decembru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Kako se približavaju božićni i novogodišnji praznici, mnogi od nas počinju razmišljati gde bismo mogli otići da bismo doživeli posebnu atmosferu ovih čarobnih dana. Evropa nudi brojne destinacije koje će vas odvesti u svet božićnih pijaca, okićenih ulica i tradicionalnih običaja.

Bez obzira da li volite pijace sa poklonima, uživate u klizanju ili jednostavno tražite toplotu i gostoprimstvo gradova zimi, u nastavku ćete sigurno pronaći destinaciju prema svom ukusu, piše portal Zadovoljna.si.

Budimpešta, Mađarska

Budimpešta je evropska prestonica koja se ponosi šarmantnim božićnim sajmom. Trg Svetog Stefana, sa svojom ogromnom božićnom jelkom i klizalištem, predstavlja srce božićne atmosfere.

Zagreb, Hrvatska

Zagreb je poznat po svom prelepom božićnom sajmu koji se nalazi na Trgu bana Josipa Jelačića. Grad postaje prava bajka sa ukrašenim štandovima, gde možete kupiti jedinstvene poklone, probati božićne poslastice i uživati u toplom kuhanom vinu.

Među glavnim atrakcijama je i prelepo klizalište na Trgu Tomislava, koje je popularno kako među lokalnim stanovništvom, tako i među turistima.

Prag, Češka

Prag, grad sa čarobnom srednjevekovnom arhitekturom, posebno je magičan u decembru. Božićni trgovi, poput “Staromestska Namesti” ili “Trga Starog grada”, okruženi su prelepim ukrašenim kućama i crkvama. Ovde možete diviti prazničnim svetlima, probati tradicionalna češka jela i prisustvovati brojnim kulturnim događajima.

Salzburg, Austrija

Salzburg, rodno mesto kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta, pretvara se u pravu čarobnu zemlju tokom božićnog perioda. Božićni sajam u Salzburgu jedan je od najlepših u Evropi. Štandovi ukrašeni svetlima prostiru se po starom gradskom jezgru, oko kojeg se nalaze divne znamenitosti poput Salzburške katedrale i tvrđave Hohensalzburg.

Na sajmu možete kupiti jedinstvene poklone, uživati u tradicionalnim austrijskim slatkim poslasticama i slušati muzički performans posvećen Mozartu. Salzburg u decembru pruža nezaboravno iskustvo za oči i uši, obećavajući jedinstveno božićno iskustvo.

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London postaje još čarobniji u decembru sa “Hyde Park Winter Wonderland”. Ovo praznično mesto u centru Londona nudi prilično veliko klizalište, panoramski točak, brojne restorane i štandove sa poklonima.

Prošetajte duž obale reke Temze i divite se osvetljenim mostovima i znamenitostima koje su posebno šarmantne noću.

To su samo neke od destinacija u Evropi koje postaju čarobne u decembru. Svaki grad ima svoj jedinstveni šarm koji privlači posetioce da dožive božićnu atmosferu na najlepši mogući način. Bez obzira koje mesto izaberete, sigurno ćete stvoriti nezaboravne uspomene i prepustiti se čaroliji prazničnog decembra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: