Podeli vest

GIK usvojila rešenja kojima se poništava glasanje na dva biračka mesta i odbacila 101 prigovor koalicije “Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gik
FOTO TANJUG/BEOINFO/Arhiva

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je sinoć rešenja kojima se poništava glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda održanim 3. aprila na biračkom mestu 37 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu 7 u opštini Rakovica.

GIK je na sinoćnoj sednici usvojila prigovor liste “Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi” podnet na glasanje na biračkom mestu broj 57 (MZ “Vojvoda Putnik-2) u Gradskoj opštini Zvezdara.

Prigovor se odnosi na to da prilikom predaje neophodne dokumentacije na tom biračkom mestu nema obaveznog kontrolnog lista , dok u zapisniku piše da ima, čime je, kako se navodi, birački odbor prekršio važeće uputstvo za sprovođenje izbora i odredbe o pravilu rada biračkih odbora.

Takođe, usvojen je prigovor liste Ujedinjeni za pobedu Beograda na glasanje na biračkom mestu (DU “Kanarinac”) u Gradskoj opštini Rakovica.

U tom prigovoru je navedeno da su prilikom uvida u materijal nakon glasanja na tom biračkom mestu koordinatori GIK, predsednik biračkog odbora i zaposleni u Stručnoj službi utvrdili da se u izbornom materijalu nalazi kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije koji nije potpisan od strane prvog birača čime nisu bili ispunjeni uslovi za otvaranje biračkog mesta i početak glasanja.

GIK je na sednici kao neosnovan odbila 101 prigovor na glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda koje je podnela koalicija “Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi”.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: