Podeli vest

Klimatska aktivistkinja Greta Tunberg danas je učestvovala na protestu na Stokholmskom univerzitetu protiv rata u Pojasu Gaze, a studenti su zahtevali da ta institucija prekide akademsku saradnju sa izraelskim univerzitetima.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

”Studenti širom Švedske se danas pridružuju globalnim studentskim pobunama i sada okupiraju univerzitete u Švedskoj, protiv genocida u Palestini, za trajni prekid vatre i okončanje okupacije”, poručila je ona na mreži X.

Istakla je da studenti Stokholmskog univerziteta takođe zahtevaju da administracija uputi poruku solidarnosti s palestinskim narodom u Gazi.

”Zahtevamo da administracija Univerziteta u Stokholmu prekine sve veze, sporazume i saradnju sa genocidnom, aparthejdskom državom Izrael”, napisala je aktivistkinja.

Ona je pozvala druge studente i nastavno osoblje da se pridruže protestu jer, kako tvrdi, ne smeju da ostanu tihi dok se u Pojasu Gaze vrši genocid.

U studentskim protestima protiv izraelskog rata u Gazi do sada je uhapšeno više od 2.000 ljudi, a najviše u SAD gde su počele demonstracije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: