Podeli vest

Univerzitet u Beogradu pozicioniran je u prvih 1,8 odsto univerziteta od ukupno 20.966 rangiranih univerziteta širom sveta, prema najnovijoj listi Global 2000 Centra za svetsko rangiranje univerziteta (Center for World University Rankings), a koja je zvanično objavljena u ponedeljak 13. maja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/BEOGRADSKI UNIVERZITET (HO)

Naš univerzitet je na visokom 376 mestu od ukupno 20,966 rangiranih svetskih univerziteta, saopštio je Univerzitet Beograd.

Ovaj Centar sprovodi najsveobuhvatnije akademsko rangiranje univerziteta u svetu, koristeći indikatore grupisane u četiri oblasti: obrazovanje, mogućnost zapošljavanja, akademska dostignića nastavnog osoblja i broj i kvalitet objavljenih naučnih radova u visoko-citiranim i uticajnim časopisima.

Ono što je dodatno jedinsveno za ovu listu je to da je se jednaki značaj daje indikatorima koji su vezani kako za nastavno osoblje, tako i za same studente.

Kako se navodi, ove godine, Univerzitet u Beogradu je rangiran prema sledećim indikatorima: mesto na svetskoj rang listi – 376 od ukupno 20.966 univerziteta, procentualno top 1, 8 odsto u svetu, rangiranje u regionu (Evropa) – 153, rangiranje u zemlji – 1, rangiranje obrazovanja – 498, rangiranje istraživanja – 343 i ukupni rezultat- 75,8.

Povodom ovog izvanrednog globalnog uspeha, čestitke rektoru prof. dr Vladanu Đokiću, profesorima, istraživačima i studentima Univerziteta u Beogradu uputio je predsednik Centra za svetsko rangiranje univerziteta Nasim Mahasen.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ