Engleski kralj Čarls je povukao zvaničnu podršku monarhije trkama golubova nakon što su se aktivisti za zaštitu životinja žalili protiv ove vrste sporta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Upravo ovaj sport voleli su i u njemu aktivno učestvovali njegova majka kraljica Elizabeta II, deda Džordž VI, pradeda Džordž V, kao i čukundeda Edvard VII, prenosi danas Gardijan.

Kralj Čarls je, međutim, odbio da bude pokrovitelj dve organizacije koje je podržavala pokojna kraljica: Kraljevskog udruženja za trke golubova i Nacionalnog kluba golubova letača.

Nakon ove kraljeve odluke, neki koji se bave ovim sportom strahuju da mu sada predstoje još teži dani I potpuno povlačenje kraljevske porodice iz tog sporta.

Engleska kraljevska porodica je učestvovala u ovom sportu otkako je belgijski kralj Leopold II poklonio golubove letače kraljici Viktoriji 1886.
Grupa za zaštitu prava životinja PETA navela je da je ova vrsta sporta okrutna po golubove i da svake godine nakon trka uginu na hiljade iscrpljenih i dezorijentisanih ptica, apelujući na kralja da povuče svoju podršku za tako nešto.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ