Podeli vest

Ogroman broj Srba sa severa KiM okupio se je danas da oda počast tragično stradalim sunarodnicima i organizovano pale sveće stradalim Srbima u okršaju sa tzv. kosovskom policijom u nedelju u selu Banjska.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

Pored Zvečana, paljenje sveća se organizuje i u drugim opštinama na severu naše južne pokrajine. Sveću ispred spomenika “Kralju Milutinu” u Zvečanu zapalio je i predsednik Privremenog organa ove opštine Ivan Todosijević.

Srbi se u velikom broju okupljaju u centru Zvečana i u tišini odaju počast stradalim Srbima. Udovica Stefana Nedeljkovića u Zvečanu zapalila sveću za nastradalog supruga. Stefan je bio otac tri devojčice.

Od danas je u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost, otkazane su sve zabavne aktivnosti, a zastave su na zgradama srpskih institucija spuštene na pola koplja.

Do sukoba grupe Srba i kosovske policije došlo je u noći između subote i nedelje u 2.34 sati kada je na ulazu u selo Banjska došlo do pucnjave u kojoj su, kako su objavile privremene prištinske vlasti, upucana dva kosovska policajca od kojih je Bunjaku podlegao povredama.

Pucnjava je nastavljena i tokom dana, a grupa Srba je sklonište našla u manastiru Banjska.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: