Podeli vest

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici i u okolini u toku je letačka obuka oficira nakon završetka Kursa za rezervne oficire roda avijacije i kadeta Vojne akademije studijskog programa Vojno vazduhoplovstvo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Obuka se izvodi na školskim avionima „lasta“, a realizuju je nastavnici letenja iz sastava 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Cilj je da se polaznici osposobe za samostalno letenje na ovom avionu, što je za kadete preduslov za dalji nastavak usavršavanja na školsko-borbenom avionu „supergaleb“ G-4, a za oficire roda avijacije koji su završili kurs uslov za sticanje zvanja pilota Vojske Srbije i preobuku za druge tipove vazduhoplova.

Programom je obuhvaćeno osnovno, navigacijsko, akrobatsko i instrumentalno letenje, uz uvežbavanje sletanja i poletanja u složenijim meteorološkim uslovima.

Polaznici su prethodno uspešno savladali zemaljsku pripremu za letenje i tehničku učionicu, i potpuno spremni su ušli u proces letačke obuke.

Vazduhoplov V-54 „lasta“ je jednomotorni školski avion namenjen za osnovnu i deo napredne obuke pilota.

Svojom savremenom, digitalnom avionikom i letnim karakteristikama omogućava obuku u osnovnom, akrobatskom, navigacijskom, grupnom, instrumentalnom i noćnom letenju, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: