Podeli vest

Njujorški gradski četbot na bazi veštačke inteligencije (AI) Majsiti (MyCity) je davao netačne odgovore i savete preduzetnicima koji bi podrazumevali kršenje zakona.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez, File

Majsiti je navodio, između ostalog, da preduzetnici mogu da uzmu deo napojnice od svojih radnika, kao i da nema propisa koji bi zahtevali od šefova da zaposlene unapred obaveste o premeni rasporeda, prenosi Rojters.

Pored toga, četbot je pogrešno tvrdio da vlasnici njujorških prodavnica ne moraju da primaju gotovinu, pošto očigledno nije imao informacije da je njegov savet u suprotnosti sa zakonom grada Njujorka iz 2020. godine.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams je novinarima priznao da četbot Majsiti pravi greške u nekim oblastima, ali je naglasio da je u pitanju eksperimentalni projekat.

“Kada koristite tehnologiju, uvek morate da je ubacite u realno okruženje da bi ste odstranili nedostatke”, naveo je Adams.

Četbot Majsiti je pokrenutu u oktobru 2023. godine i tada je reklamiran kao alat koji daje pouzdane odgovore na upite, ali izgleda da ponekad izmišlja stvari ili tvrdi neistine, što je problem koji imaju i druge AI platforme, navodi Rojters.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…