Podeli vest

Borba sa požarima na Rodosu i Krfu nastavljena je i danas, dok požar na ostrvu Dodekanez besni deveti dan zaredom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Vatrogasci rade bez prestanka, u senci tragedije koja se dogodila u Karistosu kada je pao Kanader i kada su poginula dvojica pilota, 34-godišnji vođa eskadrile Hristos Mulas i 27- godišnji kopilot, vođa druge eskadrile Periklis Stefanidis, preneo je grčki list “Katimerini”.

Na Rodosu se gašenje odvija u posebno teškim vremenskim uslovima, a rad vatrogasnih snaga fokusiran je na područje sela Malona, Vati i oblast Genadi. Kasno sinoć požar je prešao od Genadija ka selima Lahanija i Mesanagro, zbog čega su alarmirane sve snage i dobrovoljci.

Međutim, naselja nisu bila ugrožena. Najrazorniji dan bila je nedelja pošto je požar izmakao kontroli i stigla do obale, kada je hiljade ljudi bilo prinuđeno da evakuiše iz tog područja.

Što se Krfa tiče, požar se rasplamsao na severoistočnom delu ostrva. Pored kopnenih snaga u gašenju požara pomažu dve letelice i dva helikoptera. Kada je reč o požaru u Dervenakiju, u Ahaji, požar koji je izbio tokom noći uglavnom u oblasti Niamate drže pod kontrolom kopnene snage, dok im helikopter pomaže iz vazduha.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: