Podeli vest

Svih 105 uhapšenih navijača nalazi se u privremenom istražnom pritvoru pošto što su ih saslušali grčki istražitelji u vezi sa za incidentima ispred stadiona AEK -a u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji u kojima je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kacuris i nakon što su priznali da su učestvovali u tim incidentima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas

Počinilac tog ubistva još nije identifikovan. Svih 105 optuženih, od kojih je jedan u bolnici, negirali su bilo kakvu povezanost sa ubistvom 29-godišnjeg navijača AEK-a, objavio je “Katimerini”.

Pritvor je određen za ukupno 105 optuženih, većinom Hrvata, ali i dvojicu Grka i jednog državljanina Grčka inače albanskog porekla. Grčki istražitelji saslušavali su od petka do danas optužene navijače, a oni su priznali da su učestvovali u incidentima u Novoj Filadelfiji 7. avgusta, ali su negirali povezanost sa ubistvom Kacurisa.

Vlasti su pronašle borbenu opremu u blizini mesta gde je ubijen Kacuris i ta oprema će biti poslata na forenzičku analizu, objavio je “Katimerini”.

Na osnovu pregleda snimaka incidenata, nadležni zaključuju da je Kacuris prvo izboden nožem, a zatim udaren palicom u desno rame. Međutim, ni na jednom snimku se ne vidi kako je Kacuris napadnut nožem, već samo kako je udaren palicom. Istrage nadležnih se nastavljaju, a na spiskovima osumnjičenih ima i onih koji nisu među uhapšenima.

Grčko javno tužilaštvo podnelo je krivične prijave protiv 105 osoba, od kojih su većina hrvatski navijači, koji se terete za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom incidenta u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji 7. avgusta, objavila je Hina.

Krivična dela sa kojima se suočavaju su ubistvo s namerom, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posedovanje eksploziva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…