Poseta premijerke Ane Brnabić KiM predstavlja ohrabrenje za narod koji tamo živi i dokaz da je država uz svoj narod na KiM, kažu žitelji Kosovske Mitrovice i Leposavića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Građani Kosovske Mitrovice rekli su u anketi za TV Most da je predstojeća poseta premijerke vetar u leđa za njih i da su odlučniji u nameri da ostanu i opstanu na teritoriji KiM.

“Smatram da je dolazak Ane Brnabić na Kosovo i Metohiju veliki vetar u leđa za sve koji žive ovde, na KiM, zbog aktuelne situacije koja je napeta poslednjih meseci i mislim da to govori kako su i predsednik Srbije i država Srbija uz nas i kako narod treba da se bori za ono što je njihovo i da ostane ovde”, kaže jedna mlada stanovnica Kosovske Mitrovice.

Građani Leposavića su ohrabreni posetom premijerke Ane Brnabić i ističu da je to dokaz da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

“Posle ovih događaja koji su se desili u prethodnom periodu i potpisivanja sporazuma sa vlastima u Prištini, dolazak premijerke Srbije je veliko ohrabrenje za nas i uverava nas da Srbija ne napušta Kosovo, nego smo i dalje njen sastavni deo”, kažu oni.

“Za ovaj narod ovde mnogo znači poseta premijerke Srbije, to nam daje veliko ohrabrenje i nadu, da ostanemo svoj na svome, da ostanemo ovde gde smo se rodili, živeli, gde smo se školovali, radili. To je za nas nešto veliko. Nadamo se da će uspeti u ovim daljim pregovorima da se reši i ostala situacija, kako sa prelazom, tako i sa tablicama”, dodaju.

“Mi ovde, među sobom, možemo da se slažemo i ne slažemo, ali poseta jednog visokog zvaničnika je veoma bitna za nas. Nadam se da će ubuduće Srbija ovde u što većoj meri da ostane i opstane i da podrži nas, mlade porodične ljude sa decom da ostanu ovde”, rekao je za TV Most jedan mladi otac iz Leposavića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: