Podeli vest

Bivši američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel pozdravio je danas odluku suda da pusti trojicu kosovskih policajaca da se brane sa slobode, i istakao da sada međunarodna zajednica mora da izvrši pritisak na premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da ukloni specijalne snage iz zgrada opština.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

On je na Tviteru naveo da albanski gradonačelnici treba da podnesu ostavke, kao i da je potrebno odrediti datum za nove izbore. “Kurti više ne može da se provlači bez ozbiljnih posledica”, napisao je Grenel.

Bivši američki zvaničnik je dodao da su emotivni strahovi stanovnika severnog dela Kosovske Mitrovice stvarni.

“Oni se osećaju uznemireno i targetirano. Njihove bolnice nemaju dovoljno zaliha”, naglasio je on. Grenel je poručio da je situacija zapaljiva, kao i da je sramotno to što Evropska unija i administracija Džozefa Bajdena nisu bili tamo. “Ipak, nema izgovora za napad na Kfor ili na novinare”, istakao je on na Tviteru.

Dodao je i da je “tužno i patetično” što nijedan zvaničnik SAD ili EU nije bio u severnom delu Kosovske Mitrovice od početka ove najnovije krize.

“Rekli su da je previše opasno. Otišao sam tamo bez obezbeđenja i sastao se sa 20 lidera, šetao ulicama i ručao”, napisao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: