Podeli vest

U Kataniji je trinaestogodišnja devojčica grupno silovana pred svojim dečkom. Svih sedam počinilaca su mladi Egipćani koji su emigrirali ilegalno, od kojih su neki i maloletnici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

italija
Foto: Pixabay

Brutalan čin se dogodio pre nedelju dana, ali su detalji i prvi policijski nalazi poznati tek u poslednjih nekoliko sati. Devojka je u utorak uveče otišla u šetnju sa svojim 17-godišnjim dečkom u Vili Belini, gradskom parku usred istorijskog centra Katanije.

Odjednom su njih dvojicu opkolila sedmorica mladića, maltretirala i potom odvukla u javni toalet u parku. Kako je saopštila policija, devojku su tamo silovala dvojica muškaraca pred njenim dečkom. Devojčinog dečka su prvo tukli, a zatim držala ostala petorica muškaraca.

“Pokušali smo da pobegnemo, ali su nas zadržali”, rekla je devojka kasnije policiji, prenosi list La Republika. Molila je nasilnike da je ne povređuju i uzvikivala „basta“. Tek posle oko pola sata ona i njena drugarica uspele su da se oslobode i pobegnu.

U obližnjoj Via Etnea, velikoj trgovačkoj ulici u Kataniji, pozvali su prolaznike u pomoć, nakon čega su alarmirali karabinjere. Devojčica je prebačena u bolnicu.

Došao je ilegalno u Italiju od 2021

Na osnovu informacija koje su dale dve žrtve, sedam osumnjičenih počinilaca su identifikovani i uhapšeni narednih dana. U dva poređenja, i devojka i njen dečko su većinu prepoznali. Na odeći devojčice pronađeni su i DNK tragovi jednog od navodnih silovatelja.

Uhapšeni su državljani Egipta između 15 i 19 godina koji su ilegalno došli u Italiju kao izbeglice iz čamca od 2021. godine. Oni žive u zajedničkom smeštaju za decu migranata bez pratnje u Kataniji. Trojica od njih su mlađa od 18 godina i podležu krivičnom zakonu za maloletnike. Domaći negovatelji su rekli da su ranije ostavili „potpuno normalan utisak“.

Zločin u Kataniji je treće grupno silovanje u Italiji za samo nekoliko meseci. Početkom jula prošle godine, mladu ženu u Palermu je takođe silovala sedmorica mladića; dva meseca kasnije, seksualni zločin nad dve devojčice od samo deset i dvanaest godina dospeo je na naslovne strane, koje je, očigledno, zlostavljalo ukupno devet mladića tokom dužeg vremenskog perioda u blizini Napulja i snimalo ih mobilnim telefonima. U ovom slučaju, sedam navodnih izvršilaca takođe su bili maloletnici.

Salvini poziva na kastraciju

Obnovljeno grupno silovanje izazvalo je veliko gnev i brojne političke reakcije u Italiji. „Pred takvim užasima, ne može se pokazati milost. Postoji samo jedno rešenje: hemijska kastracija“, objasnio je šef Lege i zamenik premijera Mateo Salvini na društvenim mrežama.

Lega je prošle jeseni podnela odgovarajući zakon nakon dva prethodna grupna silovanja. Obezbeđuje lekovitu inhibiciju muških polnih hormona kod silovatelja. Salvini je napisao da sada pretpostavlja da će zakonski predlog koji je podnela Lega proći u parlamentu što je pre moguće.

Sličan zakon je 2018. predložila Fratelli d’Italia, partija premijerke Đorđe Meloni. Ali ostalo je u fioci. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ