Podeli vest

Aleksandar Vučić prisustvovao je pokazno-taktičkoj vežbi MUP “Gruža 2022” i odgovarao na novinarska pitanja

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Gruži, nakon prikaza Žandarmerije, da će država uložiti dodatnih 100 miliona evra u namensku industriju.

Vučić je na pitanje da prokomentariše pisanje hrvatskih medija da je navodno juče prikazom naoružanja gostu iz Egipta “divljao” i pitanje čega se Hrvati plaše, kao i da je Andrej Plenković “mudro razbio četnika Vučića” ukazao da su hrvatski mediji pre tri dana pisali da Vučić “nije ni č od četnika”.

Samo Srbiji pridike, zato je važno da snažimo zemlju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da i najava ruske strane o dodatnim količinama gasa za Mađarsku, koja prolazi bez osude Brisela, govori o tome koliko je lako uvek držati pridike Srbiji, a pokazuje koliko je važno da se oslonimo na sebe, da sami snažimo svoju zemlju.

Komentarišuću posetu Petera Sijarta Moskvi, i najavu Sergeja Lavrova da će razmotriti mađarski zahtev za dodatne količine gasa, na šta EU nije reagovala, Vučić je u Gruži rekao da je pratio njihov jučerašnji susret, da su imali dobar sastanak, i da po tom pitanju nema šta da kaže.

U vladi niko ne mora da bude samo zato što misli da treba

Lider SNS Aleksandar Vučić ponovio je danas da će u novoj vladi biti brojnih promena i da niko ne mora da bude u njoj samo zato što misli da mora biti 10 ili 20 godina.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li u SNS vlada strah i panika, kako pišu pojedini mediji, zbog činjenice da ne objavljuje imena ministara, a da iza toga stoji Zorana Mihajlović, kazao je da nema problema s tim ko se kako oseća.

Položili smo temelj posle 35 godina za nastavak saradnje s Egiptom

Predsednik Vučić izjavio je danas da je posetom egipatskog predsednika El Sisija Beogradu, posle 35 godina postavljen temelj za nastavak saradnje dve zemlje u brojnim oblastima od poljoprivrede do namenske industrije.

“Verujem da smo položili temelj posle 35 godina (od posete poslednjeg egipatskog predsednika Srbiji) za nasavak saradnje i ne samo u oblasti poljoprivrede, trgovine, razmene koja je već veća nego u prvih šest meseci prošle godine, u namenskoj industriji. Želimo da radimo zajedno, ali i da prodamo naše odlično oruđe i oružje”, rekao je predsednik Srbije.

Vežba “Gruža 2022” dobra, momci su spremni, biće i povećanja plata

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas, nakon vežbe “Gruža 2022”, tehničko-taktični zbor pripadnika Žandarmerije, kojima je poručio da će država nastojati da u narednom periodu poveća njihova primanja.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković upoznao je predsednika Vučića sa delom sredstava i naoružanja te jedinice MUP-a.

“Uložićemo u narednom periodu još 100 miliona evra u našu namensku industriju”, rekao je predsednik Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: