Podeli vest

Viši sud u Beogradu doneo je presudu i proglasio krivim Zorana Marjanovića, za ubistvo supruge pevačice Jelene Marjanović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ZORAN-MARJANOVIĆ
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ ARHIVA

Viši sud u Beogradu izrekao je danas prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću, kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči.

Na prvostepenu presudu, i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji će doneti pravosnažnu presudu.

U završnoj reči, postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Tužilaštvo je ocenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio i to na svirep i podmukao način.

Sa druge strane, četiri advokata odbrane su u svojim završnim rečima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: