Podeli vest

Gubitak kose jedan je od neželjenih efekata koji su prijavili oni koji su koristili lekove Ozempic i Wegovy za mršavljenje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Ozempic i Wegovy, lekovi u vidu injekcije,postali su senzacija među holivudskom elitom jer doprinose gubitku težine.

Ovi lekovi zapravo su namanjeni za dijabetes i širom sveta se vrši kontrola apoteka jer je holivudski trend bukvalno ugrozio dijabetičate

Kako prenose NBC News i New York Post , u grupama na društvenim mrežama koje okupljaju one koji Ozempic i Wegovy za mršavljenje pojavljuje se sve više onih koji prijavljuju opadanje kose usled korišćenja lekova.

Dok su izveštaji o gubitku kose kao nuspojavama lekova uznemirujući, dr Vijaya Surampudi, pomoćnik direktora UCLA programa za kontrolu težine u Los Anđelesu, rekla je za NBC da to nije uobičajeno.

„Malo je verovatno da je gubitak kose povezan sa lekovima“, rekla dr Surampudi, koja je savetovala pacijente koji su iskusili gubitak kose dok su uzimali lekove, „ali je verovatnije povezan sa gubitkom težine koji je rezultat ovih lekova“.

Ipak, kako prenosi CNBC, mogućnost opadanje kose se pojavljue kao neželjeni efekat kod tri procenta pacijenata koji su u studiji koristili Wegovy.

Ovaj neželjeni efekat se kod Ozempica ne navodi iako su ova dva leka zapravo iste sadržine sa različitim dozama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: