Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da “kao što Priština ne može da tvrdi da predstavlja interese Srba sa Kosova i Metohije, tako ni Kijev ne predstavlja Donbas”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sergej Lavrov
Foto: Shutterstock

“Kao što Priština ne može da tvrdi da predstavlja interese kosovskih Srba, kojima je Evropska unija obećala autonomiju – tako su Berlin i Pariz obećali poseban status Donbasu”, rekao je Lavrov na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, prenela je RIA Novosti.

On je rekao da je “svakom nepristrasnom posmatraču” očigledno da se režim u Kijevu ni na koji način ne može smatrati predstavnikom stanovnika teritorija koji su odbile da prihvate situaciju koja je u Ukrajni nastala nakon protesta u februaru 2014. godine, koje Moskva smatra državnim udarom. Dodao je da je ukrajinsko pitanje “nemoguće posmatrati izolovano od geopolitičkog konteksta”.

“Rusija je jasno objasnila zadatke koje ostvaruje u okviru specijalne vojne operacije: da eliminiše pretnje našoj bezbednosti koje godinama direktno stvara NATO na našim granicama i da zaštiti ljude kojima su uskraćena prava proklamovana multilateralnim konvencijama, da ih zaštiti od direktnih pretnji istrebljenjem i proterivanjem na teritorijama na kojima su vekovima živeli njihovi preci. Iskreno smo rekli za šta se i za koga borimo”, poručio je Lavrov.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ