Preimenovanjem svog AI sistema, Google želi da izoštri svoj profil. Istovremeno, internet kompanija najavljuje AI aplikacije za pametne telefone i plaćenu profesionalnu verziju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Tanjug/Jeff Chiu (STF)

Šta je sa promenom imena?

U budućnosti, Google će kombinovati svoje aplikacije i usluge sa veštačkom inteligencijom pod brendom Gemini. Do danas je samo jedan model velikog jezika (LLM) nazvan Blizanci.

Guglov bot za ćaskanje se ranije zvao Bard, nazvan po engleskom pesniku Vilijamu Šekspiru (nadimak: „The Bard of Avon“). Ovo ime za izazivača ChatGPT-a iz OpenAI-a će nestati u budućnosti, najavio je u četvrtak šef kompanije Sundar Pichai.

Kada je će to biti dostupno?

U SAD, Gemini će od sada biti dostupan i na pametnim telefonima. Mobilni telefoni sa operativnim sistemom Google Android dobijaju sopstvenu aplikaciju Gemini. Na Apple-ovom iPhone-u, Gemini se nudi u okviru postojeće Google aplikacije. Sistem veštačke inteligencije će takođe zameniti prethodni glasovni pomoćnik „Google pomoćnik“ ako korisnici pristanu na prebacivanje.

Google nije objavio kada će aplikacije biti dostupne u Evropi. Nedelju dana nakon lansiranja u SAD, aplikacije će biti predstavljene u dodatnim zemljama engleskog govornog područja, kao i na japanskom i korejskom u Japanu i Južnoj Koreji. Iskustvo je pokazalo da drugi jezici kao što su španski i nemački slede u razmaku od nekoliko meseci.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ