Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević otvorio je danas “Inovaciono – edukativni park” Centra za razminiranje Republike Srbije u Velikoj Moštanici i rekao da građani Srbije zaslužuju da imaju bezbednu zemlju, očišćenu od svih zaostalih mina iz prethodnih ratova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Inovaciono-edukativni park je nekadašnji vojni kompleks “Velika Moštanica” koji obuhvata 16 objekata na površini od tri hektara, koje je Ministarstvo odbrane predalo na korišćenju Centru za razminiranje jula 2023. godine.
Vučević je rekao da je otvaranje tog Centra najbolji primer saradnje među različitim državnim sektorima koji daje konkretan i dobar rezultat.


On je istakao da je Centar za bezbednost važan deo bezbednosti koji je bio neophodan Srbiji.
“Posebno je važno što je centar inovativni i edukativni i što će obučiti ljude koji će obezbediti bezbednost našoj zemlji da očistimo zemlju od različitih mina i zaostalih bombi. Mnogo godina je prošlo od različitih ratova i naši građani zaslužuju da imaju bezbednu državu”, poručio je ministar.


On je, pre svega, naglasio da treba očistiti zemlju od zaostalih mina i ostataka bombi od NATO bombardovanja 1999. i početi sa vađenjem nemačkih ratnih brodova iz Dunava kod Prahova, koji su potopljeni još u Drugom svetskom ratu.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ


Direktor Centra za razminiranje Bojan Glamočlija uručio je ministru Vučeviću plaketu zahvalnice za unapređenje protivminskog delovanja u Republici Srbiji i nesebičnu podršku i pomoć u radu i razvoju Centra.
Svečanosti otvaranja Centra za razminiranje prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: