Podeli vest

Španska policija otkrila je u centru Barselone tajnu laboratoriju, u kojoj je kriminalna organizacija proizvodila šarene gumene bombone od marihuane, a zatim ih poštom slala u Hrvatsku, Italiju, Francusku, Portugaliju, Nemačku i Holandiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Pronađeno je 70 paketa, 5.000 bombona od marihuane, 12 kilograma marihuane i šest kilograma hašiša”, saopštila je španska Civilna garda.

Pronađen je i materijal za izradu, pakovanje i distribuciju droge, prenosi Hina. U akciji su uhapšene tri osobe, državljani Velike Britanije, Holandije i Rusije, koje se sumnjiče za trgovinu drogom i trenutno su u pritvoru.

Policija je pokrenula istragu nakon što je presrela seriju paketa koji su poslati poštom, u kojima su se nalazili slatkiši s marihuanom i koji su poslati u Nemačku, Francusku, Italiju, Holandiju, Portugaliju i Hrvatsku. Policajci su zatim okružili zgradu u središtu Barselone, gde su boravili osumnjičeni i otkrili labaratoriju u jednom stanu.

“U njemu je kriminalna organizacija proizvodila slatkiše u obliku šarenih medvedića od marihuane i drugih hemijskih sastojaka jako opasnih za zdravlje”, navela je policija. Kako je dodala, u bombanama su se nalazila velika količina Tetrahidrokanabinola (THC) i drugih hemikalija, korišćenih u izradi bombona.

“Organizacija smeštena u Barseloni dobijala je narudžbine preko aplikacija s kriptovanim porukama ili putem Duboke mreže (Deep Weba). Zatim je marihuanu sakrivenu u unutrašnjosti bombona slala poštom u brojne zemlje Evrope”, dodala je policija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: