Podeli vest

Velike kolone automobila danas sa obe strane prelaza – i na ulazu i na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

granica
Foto: Shutterstock/ Ilustacija

Ovaj vikend je posebno “kritičan”, jer sa početkom rasupsta u nemačkim pokrajinama Bavarska i Baden-Virtenberg kreću gužve zbog velikog broja građana srpskog, ali i turskog porekla koji prolaze Srbiju na putu ka domovini, dok je sa druge strane ovo i prvi talas “povratnika” sa odmora, ka zapadu Evrope.

Tako su danas, oko 11.30 sati, velike kolone vozila na ulazu i izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, tradicionalno na Horgošu, ali i na Kelebiji koja obično nije preopterećena, pa čak i na najmanjem prelazu Ðala, ima više vozila nego što je uobičajeno.

Kako se vidi na kamerama MUP-a, na ulazu u Srbiju na Horgošu formirano je šest straka, uz popunjen međuprostor, a na izlazu četiri trake za putničke autobomile, dok je primetan i veći broj autobusa ovog petka.

Na Kelebiji putnici prolaze u tri kolone na ulazu i dve na izlazu iz Srbije, dok su na ulazu u zemlju na Ðali otvorene dve trake, a na izlazu jedna.

Gotovo identična situacija na Batrovcima – na ulazu u Srbiju formirano je šest kolona za putnička vozila, dok putnici izlaze u četiri kolone iz Srbije.

Malo je bolja situacija na graničnom prelazu Šid.

Na jugu zemlje, ista situacija vikendima zaredom – na Preševu, graničnom prelazu ka Severnoj Makedoniji, zbog odlaska i dolaska građana sa godišnjih odmora, vozila čekaju u kolonama na prelaz granice.

Na ulazu u Srbiju formirano je pet traka, na izlazu – isto toliko.

I na granici sa Bugarskom – gužva na granici, pa vozila u tek traka čekaju na izlaz iz Srbije, a u četiri da uđu u zemlju.

Na graničnim prelazima Jabuka i Špiljani prema Crnoj Gori nema gužvi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: