Podeli vest

Erbasovim A330 iz Kine na obnovljenoj redovnoj liniji doputovala je ambasador te zemlje u Srbiji Čen Bo sa kćerkom i jedan broj putnika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

HAJNAN
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Kineska aviokompanija Hajnan erlajns jutros je, posle četiri godine, obnovila redovne direktne letove na relaciji od Pekinga do Beograda, a sletanju prvog aviona na aerodrom Nikola Tesla prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Erbasovim A330 iz Kine na obnovljenoj redovnoj liniji koji je na aerodrom “Nikola Tesla” sleteo oko osam časova, doputovala je ambasador te zemlje u Srbiji Čen Bo sa kćerkom i jedan broj putnika.

Avion je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim šmrkovima.

Dočeku aviona prisustvuju i ministri finasija Siniša Mali i graađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor kompanije Vansi Srbije Fransoa Berizo, direktor Er Srbije Jirži Marek i otpravnik poslova ambasade Kine u Beogradu Tjen Išu.

Hajnan erlajns će između glavnih gradova Kine i Srbije saobraćati zasad samo subotom, zbog kovid ograničenja koja još uvek postoje u Kini.

Avion će nakon jedanaestočasovnog leta iz Kine u Beograd dolaziti ujutru oko osam časova, a za Kinu se vraćati u 15 časova istog dana.

Hajnan erlajns je počeo da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

Er Srbija je ranije saopštila da će uskoro početi da iznajmljuje drugi širokotrupni avion erbas A330 , kako bi započela nove letove ka Aziji i Severnoj Americi, uz razmatranje letova za Peking ili Šangaj.

Većina putnika koji trenutno lete između Srbije i Kine to koriste avione kompanija Katar ervejza, holandskog KLM-a i iranskog Mahan era.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: