Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, tokom protekle noći, na teritoriji Kruševca, Čačka i Jagodine, evakuisali su ukupno šest osoba, od kojih dvoje dece.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JOVAN NIKOLIĆ

Načelnik Odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Nedeljko Gagić izjavio je da je trenutno u 26 gradova i opština na snazi vanredna situacija, saopštio je MUP.

„Tokom prošle noći i u jutarnjim satima najkritičnije je bilo na teritoriji gradova Kruševca, Jagodine, Kragujevca i Sombora, gde je zbog obilnih kišnih padavina voda prodrla u dvorišta i stambene objekte. Trenutno je najkritičnije na teritoriji Grada Čačka gde je voda ušla u više od 200 objekata, zbog nemogućnosti da kišna kanalizacija u kratkom vremenu primi svu količinu vode”, rekao je Gagić.

On je dodao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani na ispumpavanju vode na nekoliko desetina lokacija. Kako je istakao, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i vatrogasno-spasilačkih jedinica od početka perioda obilnih kišnih padavina konstantno na terenu i reaguju u slučaju nastanka poplava radi spasavanja ljudi i materijalnih dobara, kao i na otklanjanju posledica nastalih poplava.

„Od početka obilnih kišnih padavina, 26. maja, koje su dovele do poplava, ukupno su angažovana 762 vatrogasca-spasioca, koji su imali ukupno 355 intervencija, evakuisali su 62 osobe, ugasili su 12 požara izazvanih udarom groma i imali 320 intervencija crpljenja vode iz objekata. U tim intervencijama je angažovano 390 vatrogasnih vozila i više od 400 pumpi“, naglasio je Gagić i ponovio apel Ministarstva unutrašnjih poslova građanima u poplavljenim područjima.

„MUP još jednom apeluje na sve građane da se ne kreću po poplavljenim područjima, uz obale reka i po nasipima i da prate prognoze RHMZ-a. Ukoliko postoji opasnost da im voda uđe u kuće treba da na ulazu postave džakove sa peskom, da isključe struju u objektu i da se popnu na više etaže objekta, kao i da obavezno obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na telefon 193 ili policiju na telefon 192“, poručio je Gagić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: