Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko poručio je danas da su vojnu akciju “Oluja” izvele zapadne obaveštajne agencije koristeći hrvatsku vojsku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BOCAN HARCENKO
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

“Antisrpsku operaciju planirale su i izvele zapadne obaveštajne agencije i druge strukture koristeći hrvatsku vojsku kao ljudsku snagu”, napisao je Bocan Harčenko na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

Dodao je da je “usled takozvane akcije ‘Oluja’ oko 250.000 Srba proterano iz svojih domova u Krajini”.

Ruski ambasador je naveo da su korišćeni isti mehanizam i scenario, kao sada u Ukrajini, “po istim obrascima, sa istom neljudskošću”.

“I ista tragična sudbina, kao i krajiškim Srbima, bila je pripremljena za Ruse u Donbasu, da planove Zapada i kijevskog režima nije osujetila ruska specijalna vojna operacija”, naveo je Bocan Harčenko.

Danas je navršeno 28 godina od početka hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja”, odnosno napada na Srbe u Krajini.

Prema podacima dokumentacionog centra “Veritas”, tokom akcije hrvatskih snaga poginulo je i nestalo 1.960 Srba, a proterano je najmanje 220.000 stanovnika nekadašnje Republike Srpske Krajine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…