Podeli vest

Ambasdor SAD Kristofer Hil izjavio je danas da amasadori Kvinte smatraju da je situacija na severu KiM veoma opasna i da će zahtevati dodatne napore da se dođe do uzroka cele situacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hil
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

“To je jedan tragičan događaj i svi moramo da osudimo ubistvo člana kosovske policije. Naravno uvek žalimo za gubitkom života, ali je važno da imamo na umu da moramo da nastavimo sa političkim procesom. Mislim da se odvijaju procesi kako da se dalje podstakne dijalog”, rekao je Hil novinarima na javnoj debati Promenjeno geopolitičko okruženje i izazovi međunarodnom pravnom poretku, koji je organizovao Savet za strateške politike u saraadnji sa ambasadom Bugarske.

Hil je to rekao na pitanje novinara da prokmentariše sastanak ambasadora Kvinte i kako vidi sutaciju na KiM, Ambasador je naglasio da može da kaže da je situacija tretirana veoma ozbiljno i da se odvijaju brojne diskusije i razgovori koje naredne korake treba preduzeti. “Diplomatski proces mora biti ojačan u narednim danima i nedeljama”, rekao je Hil.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!