Podeli vest

Četvoro srpskih strelaca plasiralo se na finale Svetskog kupa, koje će od 18. do 27. novembra biti održano u Dohi, saopštio je SSS.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

streljaštvo
Foto: Shutterstock

Na takmičenju u Kataru učestvovaće Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Teodora Vukojević (MK puška trostav) i Lazar Kovačević (vazdušna puška). “Mikec je vizu za Dohu ‘overio’ još sredinom avgusta, kada je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, s obzirom da svi osvajači medalja u pojedinačnim olimpijskim disciplinama na šampionatu planete imaju zagarantovano učešće na finalu SK.

Ostali naši strelci su se kvalifikovali na osnovu bodova skupljenih na ovogodišnjim turnirima Svetskog kupa”, navodi se u saopštenju SSS. Pravo učešća na finalu SK steklo je po 12 najboljih na rang listama u svakoj disciplini (ne računajući osvajače medalja na SP).

“Arunovićeva se na finalni turnir plasirala kao peta, Vukojevićeva kao deveta, a Kovačević sa desetog mesta u svojoj disciplini. Svo troje su i pre poslednjeg SK bili među 12 najboljih, a rezultatima na turniru u Riju su zadržali pozicije među kvalifikovanim strelcima. Na finalu će na programu biti samo pojedinačne olimpijske disipline, neće biti takmičenja miks parova”. zaključuje se u saopštenju SSS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: