Podeli vest

Ponosni smo na odnose koje smo izgradili godinama i nadamo se da ćemo ih još više unapređivati u buducnosti, dodao je Hil

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hil
FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ambasador SAD Kristofer Hil rezultate sastanke koje su američki zvaničnici Karen Donfrid i Gabrijel Eskobar imali u Beogradu sa srpskim zvaničnicima ocenjuje kao odlične.

“Prethodni, a i sastanci koji slede deo su zajedničkih napora da se prodube i prošire nasi odosi”, rekao je za Tanjug Hil koji je učestvovao u razgovorima pomoćice državnog sekretara SAD Karen Donfrid i specijanog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Anom Brnabić u Beogradu.

Ponosni smo na odnose koje smo izgradili godinama i nadamo se da ćemo ih još više unapređivati u budućnosti, dodao je Hil.

“Jučerašnji sastanci su deo toga i da, veoma smo zadovoljni njima”, rekao je ambasador Hil za Tanjug na pitanje da li su zadovoljni satancima u Beogradu ili su im očekvianja bila viša.

Srbija i SAD imaju mnogo tema za razgovore i dosta toga da urade zajedno, rekao je amabsador.

Hil je danas sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i suprugom Džuli na obali Save, između Gazele i Starog savskog mosta zasadio tri drveta američkog javora.

Gradonačelnik je rekao je od 2019. posađeno više od 2.000 stabala, i da je cilj i današnje akcije da Beograd, ima više od 25 odsto površina pod zelenilom.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: