Avio-kompanije na najprometnijem britanskom aerodromu već su odgovorile na apel vlade da smanje kapacitete, prenosi Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

avion
Foto: Shutterstock

Londonski aeordorom Hitrou saopštio je da će ovog leta ograničiti broj odlazećih putnika na 100.000 dnevno u nastojanju da ublaži poremećaje za putnike, pošto se bori sa porastom tražnje za vazdušnim prevozom.

Avio-kompanije na najprometnijem britanskom aerodromu već su odgovorile na apel vlade da smanje kapacitete, ali su sa Hitroua poručili da potrebno da se ide korak dalje, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da avio-kompanije, osoblje koje rukuje prtljagom i aerodrom mogu zajedno da opslužuju 100.000 putnika koji odlaze, da je ta cifra redovno premašivana poslednjih nedelja što je rezultiralo neprihvatljivim nivoom usluge.

„Neke avio-kompanije su preduzele značajne mere, ali druge nisu, i smatramo da su sada potrebne dalje akcije kako bi se osiguralo da putnici imaju bezbedno i pouzdano putovanje“, naveo je glavni izvršni direktor Hitroua, DŽon Holand Kej, u današnjem otvorenom pismu putnicima.

Dodao je da je aerodrom zbog toga doneo tešku odluku da uvede ograničenje kapaciteta od 12. jula do 11. septembra.

„Svesni smo da će to značiti da će neka letnja putovanja ili biti pomerena na drugi dan, ili na drugi aerodrom ili će biti otkazana i izvinjavamo se onima čiju su planovi putovanja pogođeni“, napisao je on.

Holand-Kej je napomenuo da prognoze pokazuju da će uprkos ovoj meri broj sedišta na odlaznim letovima tokom leta u proseku iznositi 104.000, što je 4.000 iznad limita.

Prema podacima iz saopštenja, oko 1.500 od predviđenih 4.000 dnevnih sedišta već je sada prodato putnicima, pa se od avio-kompanija traži da prestanu s prodajom karata za letnju sezonu kako bi se ograničile posledice za putnike.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: