Podeli vest

Brnabić je sagovornike upoznala sa dobrom poslovnom klimom u Srbiji i predstavila privredne oblasti koje su pogodne za ulaganja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim direktorom Ženevske privredne komore (ČIG) Vinsentom Subilijeom o nastavku već uspešne saradnje, privlačenju novih investitora i promociji poslovnih mogućnosti Srbije.

Brnabić je sagovornike upoznala sa dobrom poslovnom klimom u Srbiji i predstavila privredne oblasti koje su pogodne za ulaganja, sa posebnim akcentom na digitalizaciju, veštačku inteligenciju i biotehnologiju.

Premijerka je posebno ukazala na pogodnosti dostupne stranim ulagačima.

Navela je da je Švajcarska među vodećim investitorima u Srbiji u oblasti informacionih tehnologija, s obzirom da ta oblast u našoj zemlji ima veliki potencijal za razvoj.

Ukazala je na značaj biotehnologije kao perspektivne oblasti saradnje sa kompanijama iz Ženeve, te navela da stručnjaci iz Srbije mogu mnogo da nauče od kolega iz Švajcarske kada je reč o toj oblasti, čemu u prilog govori i to što Srbija razvija okruženje za razvoj biotehnologije.

Vinsent Sublije je rekao da Srbija kao napredna ekonomija može značajno da doprinese daljem unapređenju poslovnih mogućnosti ženevskih kompanija koje žele da investiraju i da je zato njegova misija da podstiče i olakšava tim kompanijama da dođu i to i učine.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasador Švajcarske Urs Šmid i predsednik Švajcarsko-srpske trgovinske komore Majo Mićović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: