Podeli vest

Vučić je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i na visokom nivou.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Poljske i predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Zbignjevom Rauom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

Vučić je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i na visokom nivou i naglasio da je neophodno intenziviranje ekonomske saradnje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

On je naglasio da Srbija veoma ceni odličnu saradnju sa OEBS-om, kao važnim formatom za dijalog o gorućim pitanjima u oblasti evropske bezbednosti, posebno u aktuelnim geo-političkim prilikama, te zahvalio na podršci koju Poljska pruža, kako Srbiji, tako i regionu Zapadnog Balkana na polju evrointegracija.

Ministar Rau je pozdravio ulogu Srbije u OEBS-u, kojom daje snažan doprinos multilateralizmu i naglasio značaj reformi koje naša zemlja sprovodi na evropskom putu.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i naglasili neophodnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, što je predsednik Vučić svrstao među spoljnopolitičke prioritete Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: