Podeli vest

Hrvatska je ponudila svoju železničku mrežu i luke u Jadranskom moru za transport ukrajinskog žita alternativnim rutama, nakon ruskog blokiranja Crnomorske inicijative za žito, izjavio je hrvatski državni sekretar za politička pitanja Frano Matušić na sastanku Generalne skupštine UN, tokom otvorene ministarske debate o situaciji na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay/FF

“Hrvatska je spremna da pomogne u pronalaženju novih ruta za ukrajinski izvoz žitarica. Među mogućim alternativnim pravcim su hrvatske železnice i luke u Jadranskom moru”, rekao je on, prenosi Ukrinform.

Prema rečima hrvatskog državnog sekretara, odluka Rusije da ne produži sporazum izaziva pretnju glađu u mnogim delovima sveta. Matušić je u svom govoru napomenuo da je Hrvatska od prvih dana ruske invazije poručila da stoji uz Ukrajinu i njen narod i da je spremna da podržava Ukrajinu onoliko dugo koliko je potrebno.

Predsednik Vladimir Zelenski rekao je ranije da bi inicijativa za žito mogla da funkcioniše bez učešća Rusije i da povlačenjem iz sporazuma o žitu Rusija narušava sopstvene sporazume sa Turskom i UN, jer Ukrajina nema sporazume sa Rusijom, podseća ukrajinska agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…