Podeli vest

Zapad je spreman da zatvori oči na sve terorističke napade koje kijevski režim organizuje u Rusiji, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

“Zapad je spreman da zažmuri na svaki teroristički napad koji u našoj zemlji organizuje kijevski režim. U ovom slučaju oni ćute. Ovo nije ništa novo, dešavalo se i ranije, ponoviće se, mi to odlično razumemo”, rekao je on, komentarišući činjenicu da zapadne zemlje nisu osudile Ukrajinu za napad na Krimski most, prenosi TASS.

Ukrajinske snage su u ranim jutarnjim satima u ponedeljak upotrebile dve površinske bespilotne letelice da izvedu teroristički napad na Krimski most, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet za TASS.

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak za delo “Teroristički akt”. U napadu su poginule dve odrasle osobe, bračni par iz Belgorodske oblasti i povređeno njihovo maloletno dete.

Oštećena je i kolovozna površina mosta. Saobraćaj na mostu je od jutra obustavljen.

Železnički saobraćaj je već nastavljen i trajektni prelaz sada radi. Putnički automobili će uskoro moći da prelaze na kopno sa Krima trajektom, ali kamioni moraju da idu severnim kopnenim putem kroz nove regione.

Ministarstvo odbrane najavilo je nanošenje uzvratnih raketnih udara na objekte u kojima su pripremani teroristički napadi na Rusiju korišćenjem vodenih dronova i na mesto njihove proizvodnje u brodogradilištu u Odeskoj oblasti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: