Podeli vest

Krenula je rasprodaja nepopunjenog smještaja na Jadranu, a u last minute akcijama na hrvatskom primorju cene su snižene i do 50 posto, piše Poslovni dnevnik. U Crnoj Gori još uvek nema drastičnih popusta, iako postoji strah od propasti sezone.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay/FF

Prema pisanju hrvatskih medija ostvaruju se upozorenja da će najdeblji kraj u ovoj sezoni izvući svi oni koji su u privatnom smeštaju gramzivo podizali cene. Isti ti, sada su prinuđeni da snižavaju astronomske cene kako bi do kraja seone uopšte imali gostiju.

Hrvatski ugostitelji kažu da su turisti okrenuli glavu, posebno na cene u privatnom smeštaju i da zbog toga sada nije dovoljno vratiti cene na realni nivo već ići i ispod toga, da bi se turisti privukli.

Sa druge strane, u Crnoj Gori, još uvek traje polemika da li je sezona uništena ili nije.

Prema pisanju Vijesti toliko najavljivani turistički bum, kolone turista, prebukirani privatni smeštaj, pune plaže, restorani i lokali, sudeći po trenutnoj situaciji u Budvi, ne postoji.

Da tokom jula nijesu ostvareni dobri rezultati, potvrđuje za “Vijesti” predsednik Udruženja ugostitelja Budve Aleksandar Jovanović.

“Jul je podbacio kada je u pitanju privatni smeštaj i vanpansionska potrošnja. Trenutno ima gostiju, ali su očekivanja bila veća, shodno dobroj predsezoni i najavama. Budva je malo skuplja za tradicionalne goste iz regiona i to je razlog slabije potrošnje. Takođe, nova tržišta – Saudijska Arabija, Poljska i baltičke zemlje, nemaju kupovnu moć zapadnih gostiju, Skandinavaca, Britanaca”, ističe Jovanović.

Ipak, iz udruženja vlasnika privatnih smeštaja u Crnoj Gori nadaju se da će se situacija ove nedelje popraviti jer kako tvrde, turisti iz regiona pristižu baš u ovom periodu.

To, kako kažu, neće moći da nadoknadi do sada prazne apartmane, ali nada postoji.

O smanjenju cene smaštaja trenutno ne razmišljaju, ali bi to, kao u slučaju Hrvatske, vrlo brzo moglo da se dogodi, pa se veća sniženja očekuju od 1. avgusta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: