Podeli vest

Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je danas povodom pokrića troškova povratka dela hrvatskih navijača iz grčkih zatvora da je država dužna da brine o svojim državljanima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Navijači, osumnjičeni za učešće u krvavim huliganskim neredima u Atini, gde je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, stigli su danas na aerodrom u Zagrebu.

”Obaveza je države da brine o svojim državljanima, a šta će biti kasnije, to će se rešiti u uobičajenoj proceduri”, rekao je Jandroković, nakon što je predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković izjvaio da je ambasada te zemlje u Atini platila ceo paket troškova za povratak navijača iz Grčke, ukoliko se pokaže da oni za to nemaju sredstava, prenosi agencija Hina.

Jandroković je istakao da je odluka o puštanju 31 navijača doneta u petak, i da se manje od 20 njih obratilo ambasadi, kao i da su neki od njih tražili finansijsku pomoć kako kupili avionske karte i vratili se u Hrvatsku.

“Država mora brinuti o svojim državljanima koji se zateknu u inostrantvu i upadnu u probleme, bilo da se to dogodi njihovom odgovornošću ili iz nekih drugih okolnosti. Ovo je situacija u kojoj je više od sto hrvatskih državljana zatvoreno u Grčkoj. Konačno je došao trenutak da se jedan deo njih vraća. Nadam se da će se to nastaviti u idućim danima i nedeljama”, rekao je Jandroković.

Navijače su na aerodromu u Zagrebu dočekali navijači zagrebačkog Dinama, takozvani Bed Blu Bojsi, koji su u znak dobrodošlice zapalili navijačke baklje, dodaje Index.

Na slobodu su pušteni nakon što je sud usvojio njihove zahteve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri meseca. Pre napuštanja Grčke morali su da polože kauciju, a onda im se, kako je danas potvrdio premijer Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: