Podeli vest

Regionalna pop zvezda Vanna, čije je pravo ime Ivana Ranilović Vrdoljak, održaće dva koncerta 5. i 6. oktobra na sceni kluba BitefArtCafe u Beogradu, a specijalno za Tanjug je izjavila da će od sada sve češće dolaziti u Srbiju na solo koncerte.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Podsetimo, Vanna je nakon tri decenije karijere prvi samostalan koncert u Srbiji imala u oktobru 2022, upravo u BitefArtCafe-u, što je bio pravi trijumf za nju i oduševljenu publiku.

“Kako je naš prvi koncert bio tako lep, onda smo se dogovorili da ćemo raditi još u prestonici Srbije. Beograd mi je pružio jedan od najlepših prijema na koncertu u poslednje vreme. To najbolje znaju ljudi koji su posetili moj koncert i videli su da mi je malo nedostajalo da zaplačem. Ipak, rekla sam sebi “daj, daj, saberi se, ipak imaš 100 godina”, kaže u šali Vanna, spremna za nove nastupe u Beogradu.

Vanna važi za jedan od najupečatljivijih vokala u regionu i najvljuje češće koncerte u Srbiji

“Doći ćemo i u Novi Sad, biće nas tu kod vas češće. Istina, svesna sam ja da se nisam posvećivala dovoljno ovom tržištu. Imam uključene senzore, sve to znam. Neki će možda reći – “Eh, sad si nam došla”. Ali, mogu reći da sam upravo sada u najboljoj fazi, verujte mi”, obećava popularna pevačica koja u svojoj zemlji puni velike prostore poput zagrebačke i splitske Arene.

Vanna je objasnila “nepovoljne okolnosti” koje su uticale na to ranije da ne može previše da putuje po regionu.
Kako kaže, postala je majka kada je postala majka i želela da se u potpunosti posveti roditeljstvu

“Gledala sam na to pomalo konformistički, da sve što je neophodno u vezi karijere radim što bliže. U Srbiju je ipak potrebno doći, doputovati, provesti neko vreme sa organizatorima, medijima, promovisati koncerte. Možda sam i mogla da razmišljam drugačije, da sebi priuštim da mi neko drugi čuva klince”, razmišlja pop umetnica, čiji je hit “Tek je 12 sati” sa “E.T.” bendom raspametio celu bivšu Jugoslaviju pre 30 godina.

Onda je Vanna stalno odlagala prvi susret sa Beogradom, govorila je sebi da će doći dogodine…
Zanimljivo je da je “E.T.” band nastao u veoma nezgodno vreme 1992. godine kada Jugoslavija uveliko nestaje sa ratu na prostoru bivših republika.

Medjutim, Vanna smatra da to za njenu karijeru nije toliko nepovoljno, jer “moj tajming je takav, nisam mogla nikako ranije da počinjem karijeru, i tada sam bila baš mlada”.

Vanna je ocenila da joj prija što se sreće sa svojom publikom u Srbiji bez svojevrsnog oreola da je ona neka “jugoslovenska zvezda”.
“Ja sam ja, vi ste vi. Ako smo se prepoznali, nemamo teret. A da sam iz bivše Jugoslavije stigla kao zvezda koju znaju od pre, rekli bi da vučem neke kofere. Ma ne vučemo mi ništa. Najvažnije da ste me prepoznali, da je meni sa vama lepo. Čist račun, duga ljubav. Tako da, biološki gledano, mogla sam se pojaviti samo tad kad sam bila devojčica”, pojasnila je hrvatska pop zvezda, koja od raspada sa E.T. bendom ima veoma zapaženu i uspešnu solo karijeru.

Vanna je na neki način bila “prisutna” na ovim prostorima., jer je saradjivala sa srpskim pop rok bendom “Neverne bebe” na duet pesmi “Samo za tvoje oči” na albumu “Praštam” (2012).

Na njihovom najvećem solo koncertu do sada u Beogradskoj areni decembra 2013, Vanna je trebalo da gostuje upravo na toj numeri, ali se u poslednji čas razbolela, te nije mogla da stigne na dogovoreni izlazak na scenu.

To je bila prilika da Vanna prvi put peva uživo u Beogradu.

“Bila je to neka čudna sudbina, uplivavanje, nije nam se dalo. Planirala sam da dodjem, sve je to bilo bez kontinuiteta. Imali smo neka gostovanja kod vas na televizijama, pevali smo u studiju, promovisali pesmu. Ali dobro, nekome se potrefi da uspe ovde sa 26 godina, a nekome i malo kasnije”, sa osmehom kaže Vanna.

Takodje sa ženskim bendom – tada kvartetom, sada trijom “The Frajle”, Vanna je saradjivala u dva navrata: snimila je njihovu obradu svoje pesme “Ako je vrijedilo išta”, da bi im kasnije napisala hit “Ne idi”.

Iako se to možda logički očekuje, “The Frajle” i “Neverne bebe” neće Vanni biti gosti na koncertima 5. i 6. oktobra, jer kako kaže nije izvodljivo da na manjoj sceni svi stanu, i sa oba sastava bi volela da ponovo kreativno saradjuje na dobrim pesmama.

BitefArtCafe je veoma otvoren u poslednje vreme za regionalnu – hrvatsku scenu: u petak veče je solo koncert imao čest gost Srbije – pop pevač Neno Belan i sastav “Fiumens”, prošle godine u oktobru je gostovao pop rok bend “Vatra”, redovni su Ida Prester, “Detour”…

Tokom oktobra i do kraja godine u Beograd na drugim pozornicama dolaze i “Atomsko sklonište”, Goran Karan, Mile Kekin, Gibonni….

“Prija mi da smo toliko povezani i da se razmenjujemo. Da samo znate koliko su mladi srpski muzičari popularni kod nas u Hrvatskoj. Uspevam da pratim savremenu muzičku scenu Srbije, jer me ćerka obaveštava ko je aktuelan. Pokazuje mi šta je vredno slušanja. Onda imamo jedno tematsko veče – mlade cure. Tako sam slušala Saru Jo, i onda sam morala da gledam sve njene spotove, preslušavam čitav album”, opisala je Vanna.

Za “Buč Kesidi” koji su osvajali Zagreb više puta 2021, i ove godine stadion “Šalata”, Vanna kaže da je čula, ali nije imala prilike da ih vidi uživo.

Pevačicu raduje što su momci iz “Buč Kesidi” u sličnoj žanrovskoj odednici elektro pop, tako da se raduje da ih nekada sluša na sceni.

Vanna sprema novi studijski album i već su se izdvojile pop balade “Navika” i “Kriva nota”.
Njen glas vuče ka drugim žanrovima – džez, bluz, soul ili spajanje – džez pop.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: