Podeli vest

Američka vojska oborila je dva projektila ispaljena u subotu iz Jemena, sa područja koje kontrolišu pobunjenici Huti, na komercijalni, kontejnerski brod koji je plovio u južnom delu Crvenog mora, saopšteno je danas iz američke Centralne vojne komande (CENTCOM).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Houthi Media Center via AP

Posada kontejnerskog broda koji je plovio pod zastavom Singapura, a u vlasništvu je Danske, potvrdila je da je brod pogođen projektilom, nakon čega je usledio odgovor sa američkih ratnih brodova USS Graveli i USS Labun, navodi CENTCOM na platformi X, prenosi Rojters.

Američki razarač Graveli neutralisao je dve protivbrodske balističke rakete lansirane sa položaja Huta u Jemenu, a kontejnerski brod koji su pogodili jemenski pobunjenici je navodno sposoban za dalju plovidbu i nije bilo povređenih članova posade, dodaje CENTCOM.

Ovo je 23. napad jemenski pobunjenika Huta na međunarodne komercijalne brodove na plovnim rutama u Crvenom moru.

Novi napad iz čamaca na brod u Crvenom moru

Britanska Pomorska trgovinska agencija (UKMTO) saopštila je danas da je napadnut jedan brod u Crvenom moru, oko 112 kilometara severozapadno od jemenske luke Hodida. UKMTO navodi da je neidentifikovano plovilo prijavilo da su tri mala čamca izvela napad i da je došlo do razmene vatre u kojoj niko od posade broda nije povređen, prenosi Rojters.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: